dinner fish lunch

Salade met pijlinktvis en groene pepers

Deze zomer waren we op vakantie in het zonnige Umbrië. We logeerde in een prachtig appartement dat deel uitmaakte van een groot huis met zwembad, waar we dan ook gebruik van mochten maken om even af te koelen. Vanuit ons privé tuintje konden we genieten van het uitzicht over de vallei van Campello Sul Clitunno. Lekker luieren in de hangmat, heerlijk genieten van de lokale Italiaanse keuken in de talrijke bergdorpjes, maar ook lekker veel tijd om te koken.

Bij warm weer verkies ik toch om geen uren in de keuken te staan. Deze salade met inktvis zit vol met verse en lokale producten en staat in minder dan een kwartiertje op tafel.

  Ingrediënten voor 4 personen:
600 g inktvis ringen / 2 rode uien / 8 kleien groen pepers (bv. Pimentos de padron) / 4 teentjes look / 2 rode chilipepers / zakje rucola / verse oregano / sap van 1 citroen / zwarte peper / zout / olijfolie

Snij de uien en de groene pepers in ringen. Bak ze op hoog vuur in olijfolie samen met 1 fijn gesneden chilipeper, als je het niet te pikant wenst kan je de zaadjes verwijderen. Kruid me peper en zout.

Vervolgens snij je de look en de overgebleven chilipeper fijn. Maal verse zwarte peper over de inktvisringen en bak in zeer hete olijfolie kort aan. Voeg net voor het einde de look en de chili toe en kruid met een snuifje zout.

Verdeelde rucola over een schaal en meng net voor het serveren met citroensap, olijfolie, peper en zout. Verdeel er de gebakken groenten en de calamaris over en werk af met de oregano blaadjes.