side dish vegan veggie

Gepekelde radijs en rode ui

Oorspronkelijk werden groenten gepekeld om ze langer te kunnen bewaren, maar nu is dit niet meer de voornaamste reden. Tegenwoordig worden groenten voornamelijk voor de smaak gepekeld. Denk maar aan de alom gekende zoetzure augurken.

Ik heb hier gekozen om radijzen te gebruiken, omdat ik meestal geen hele bussel gebruik in andere gerechten en het jammer is om de rest weg te gooien omdat ze slap worden. Als je de bokalen eerst steriliseert voor ze te vullen kan je de gepekelde groenten zeker meer dan een jaar bewaren. Na het openen zijn de pikkels nog een aantal maanden houdbaar in de koelkast.

ingrediënten

1 bussel radijzen / 2 rode uien / 2 stuks  steranijs / ½ el zwarte peperbolletjes / 10 jeneverbessen / 3 kruidnagels / 1 el mosterdzaad / 1 el grof zeezout / 3 el suiker / water / natuur azijn

Snij het loof van de radijzen, dit gebruiken we niet, en was ze goed zodat al het zand verwijderd is. Snij vervolgens in dunne schijfjes.

Schil de uien en halveer. Snij in dunne halve ringen.

Doe alle ingrediënten in een pot, met een inhoud van 1 liter. Vul voor de helft met natuurazijn en roer alles goed door elkaar tot het zout en de suiker opgelost zijn. Vul de bokaal nu volledig met water en sluit af. Laat minstens een 24 uur marineren.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *