dinner veggie

Gebakken aubergines met rapenstelen, feta en hummus

Soms zijn er van de momenten dat je de koelkast opent en er nog wat restjes groenten achter zijn gebleven. Een paar champignons, een aubergine, en in mijn geval nog een half busseltje rapenstelen en een restje feta, een half potje olijven, …

In dit gerecht gebruik worden al deze restjes opgebruikt en gecombineerd met heerlijk smeuïge hummus, waar ik de ingrediënten altijd wel voor in huis heb.

ingrediënten voor de hummus

200 g gegaarde kikkererwten / 1 teentje look / ½ el tahin / ½ tl sesamolie / sap van ½ limoen / ½ tl komijn / 2 el room / 3 el olijfolie / zwarte peper / zout

Spoel de kikkererwten goed on doe ze in een pot met water en het teentje look. Laat even opkoken en spoel dan onder koud water tot de kikkererwten volledig afgekoeld zijn.

Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot een gladde massa. Kruid met peper en zout.

ingrediënten voor 4 personen

2 aubergines / 2 portobellos of 8 kastanje champignons / 2 bussels rapenstelen / 20 groene olijven zonder pit / 2 lente-uitjes / 200 g feta / koriander / 1 el honing / 6 el hummus / zwarte peper / zout

Verwarm een pan met anti-aanbaklaag op een hoog vuur. Snij de champignons in plakken van een halve cm dik en bak ze goudbruin in olijfolie.

Schil de aubergines en snij in blokjes van 1 cm, snij de lente-uitjes in ringen, zowel het witte als het groen deel. Voeg toe bij de champignons en laat mee bakken tot ze gaar zijn.

Verwijder de wortels van de rampenstelen en was goed, zodat er geen zand meet tussen de stelen zit. Voeg ze toe aan de champignons en aubergine en laat kort slinken.

Voeg nu gehalveerde olijven, de verbrokkelde feta en de honing toe. Kruid met peper en zout.

Serveer in een diep bord met de hummus er bovenop en werk af met wat blaadjes koriander.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *