fingerfood side dish vegan veggie

Hummus met tomaat en harissa

Hummus is één van mijn lievelingsspreads uit de Libanese keuken. Ik meng er steeds andere ingrediënten onder zodat de smaak telkens verschilt. Deze keer gebruik ik kerstomaatjes en harissa voor een smeuïge, pittige hummus.

ingrediënten voor 4 personen

250 g gekookte kikkererwten / 1 teentje look / 1/2 citroen / 4 kerstomaten / 2 el tahin (sesampasta) / 1tl harissa / 1 tl paprikapoeder / 1 tl komijn / 1 tl zout / zwarte peper / olijfolie

Doe de kikkererwten met de specerijen, de olijfolie, het teentje look, de tomaatjes, 2 el tahin, 1 tl harissa, het zout en een paar draaien van de pepermolen in een blender en pureer tot een gladde massa. Voeg het sap van een halve citroen toe en meng goed. Als je een extra smeuïge hummus wil kan je nog wat water toevoegen tot de gewenste dikte, roer alles nog eens goed door elkaar en proef of de smaken goed zitten, kruid eventueel nog af met peper en zout