dinner meat

Cajunkip met venkel, sugar snaps en kaki

Vandaag maak ik een zomers gerechtje met pittige, zure en zoete toetsen. Ik maak hiervoor mijn eigen interpretatie van de Amerikaanse cajun kruiden en maak hierbij, als tegenhanger, een venkel slaatje met zoete k aki en een dressing van limoen.

ingrediënten voor de cajun kruiden

1 el lookpoeder / 1 el paprikapoeder / 2 tl gemberpoeder / 2 el geroosterde uitjes / 1 tl gedroogde pili pili / 2 tl zout / 1 tl peperkorrels / 1 el ruwe rietsuiker

Doe de pili pili, de geroosterde uitjes, peperkorrels en het zout in een vijzel en plet alles tot poeder. Voeg dan de overige ingrediënten toe en meng goed door elkaar. De cajun kruiden zijn nu klaar. Deze hoeveelheid is voldoende voor de kip uit het recept hieronder. De kruiden zijn perfect in een afgesloten pot te bewaren, je kan dus zeker wat meer maken om later te gebruiken.


ingrediënten voor 4 personen

4 kleien kipfilets / 2 kaki’s / 2 klein rode uien / 2 grote venkels / 300 gr sugar snaps / 1/2 komkommer / 3 limoenen / 1 groen chilipeper / olijfolie / peper / zout

Laat een grillpan heet worden op hoog vuur, wentel de kipfilets ondertussen door de cajun kruiden zodat ze overal goed bedekt zijn en sprenkel er war olijfolie over. Grill de kip aan beide zijde tot ze gaar is. Winkel in aluminiumfolie en laat 5 à 10 minuten rusten. Zo kunnen de sappen zich terug over de filet verdelen en heb je heerlijk sappige kip.

Warm in een pannetje wat olijfolie op en warm hierin de suger snaps op met wat zout zodat ze een beetje garen maar toch nog knapperig zijn. Zet ze aan de kant m een beetje af te koelen.

Snij de venkel in dunnen plakjes en houdt het bovenste groene gedeelte apart. Dit gebruiken we straks om af te werken. Doe hetzelfde met de rode uitjes. De komkommer snijden we in kleine blokjes, waarna we alles door elkaar mengen, voeg nog fijn gesneden koriander, het sap van de limoenen, wat olijfolie en peper en zout toe en meng door elkaar. De sugar snaps mogen er nu ook onder.

Schil de kaki’s en halveer ze, snij dan in dunne plakjes.

Veerdeel wat van de venkelsalade op een bord en leg er wat plakjes kaki bij. Leg hier bovenop  de kip die je in plakjes hebt gesneden, met en scherp mes, en werk af met de groene pluksels van de venkel en eventueel nog wat blaadjes koriander.