drinks

Limonade van limoen

Deze basic limonade heb ik bijna dagelijks gedronken tijdens onze reis door Vietnam. Het drankje is zo simpel te maken, maar brengt bij de vochtige hitte, die we daar de afgelopen zomer hebben mogen ervaren, de nodige verkoeling. De lokale bevolking maakt dit op elke hoek van de straat à la minute voor je klaar, en dit voor geen geld.

ingrediënten voor 1 liter limonade

4 limoenen / 500 ml water / 3 el suiker / ijsblokjes / een paar takjes Thaise basilicum (optioneel)

Rol 3 limoenen eerst even over het werkblad met de vlakke handpalm, zodat de vezels wat los komen en er meer sap uit de limoenen komt. Pers het sap in een liter karaf die je voor de helft gevuld hebt met ijsblokjes.

Voeg hierbij warm water en de suiker toe en roer tot de suiker is opgelost en de limonade is afgekoeld.

Snij de overgebleven limoen in schijfjes en voeg er één of twee toe bij de limonade die je in een groot glas met een paar ijsbokjes hebt geschonken, werk af met takje basilicum.