dinner side dish veggie

Gegrilde zoete aardappel en halloumi

Ik serveerde dit bijgerecht bij de gele veggie curry, de zoete toetsen van de aardappel en de honing en de zoute smaak van de halloumi passen perfect bij het pikante van de curry.

Ingrediënten voor 4 personen

4 grote zoete aardappelen / 450 g halloumi / 80 g boter / 2 el honing / olijfolie / grof zeezout / peper / bussel koriander

Als eerste gaan we aardappelen poffen in de oven, verwarm hiervoor de oven voor op 200°C. Leg elke aardappel op een groot stuk aluminiumfolie en bestrooi met zeezout en voeg een scheutje olijfolie toe, wikkel de aardappel in de aluminiumfolie. Gaar ze zo in de oven tot ze zacht zijn. Check dit door erin te prikken met een satéstokje of een klein mesje.

Laat de zoete aardappelen afkoelen en snij ze in plakken van ongeveer 1,5 cm dik en verwijder de schil. Warm een grillpan 5 minuten op heet vuur. Bestrijk de aardappel met een dun laagje olijfolie en grill ze nog even in de hete pan.

Snij de halloumi ondertussen in blokjes van 2 cm en bak ze in wat olijfolie in een grote pan. Het is belangrijk dat de blokjes niet op elkaar liggen zodat ze aan alle zijden mooi kunnen bakken. Voeg net voor het einde de honing toe en laat even karamelliseren. De halloumi is klaar als hij mooi goudbruin gebakken is en zacht aanvoelt.

Meng de grilde zoete aardappel met de halloumi, een paar klontjes boter en de blaadjes koriander, en kruid met vers gemalen zwarte peper.